Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

3 kihagyhatatlan párizsi tetőterasz

2014. szeptember 11. - jetsetter

Ahogy Budapesten, úgy Párizsban is kevés a tetőteraszos hely. És furcsa módon ott is csak mostanában kezdik felfedezni, hogy milyen hozzáadott értéket jelent a párizsi körpanoráma egy pohár bor mellé.  

the_peninsula.jpg

A luxusutazók legnépszerűbb tájékozódási pontja, a Condé Nast Traveler összegyűjtött néhány olyan párizsi helyet, amit a gasztroélményen túl érdemes a látvány miatt is felkeresni. Ezek közül egyről, a The Peninsula hotelben található L'Oiseau Blanc étteremről már pont írtunk is a legújabb luxusszállodákról szóló posztunkban. Most pár másik lenyűgöző kilátású tetőterasz is a listánkra kerül. 

Le Perchoir Marais 

A Marais negyedben található, nem túl elegáns BVH bevásárló központ tetején nyílt a második Perchoir tetőterasz. A Hotel de Ville szinte karnyújtásnyira van a bárból, de több más ikonikus látványosságot is csodálhatunk fentről. Még az Eiffel-tornyot is. A Maraisben a Perchoir is a negyed hangulatához illik: nem elegáns étteremként, nem rongyrázó koktélbárként, hanem egyszerű, hangulatos tetőbárként üzemel, ahol a vasárnapok kifejezetten családi napok, egyszerű finger food van a menün, sörök és borok a fő kínálat italból. És még az őszi hideg sem rettent el senki. Október végéig várja ugyanis a vendégeket a hely.

Cím: 37 rue de la Verrerie. (N.B.: A Condé Nast Traveler eredeti cikke picit keveri a két Le Perchoir szórakozóhelyet. A szövegben ugyan a Marais-negyedben található tetőteraszt írják le, de az ott megadott cím a másik, klasszikusabb étteremnek megfelelő egységükbe irányít. A marais-i cím itt helyes.)

le_perchoir_marais.jpg

La Bellevilloise

Egy tetőterasz Párizsnak abban a részében, ahol a legtöbb felkapott, foursquare-en is magas pontszámot elért vietnami éttermet találni. Egy régen sokkal szomorúbb sorsú negyed a domboldalon, fantasztikus kilátással Párizs belvárosára. Ha itt nem válik sikeressé egy többfunkciós, éttermeként, bárként, bulihelyként és kiállítótérként is működő tetőterasz, akkor sehol! Turistáknak a vasárnapi brunch külön ajánlott!

Cím: 21 rue Boyer

la_bellevilloise.JPG

L'Oiseau Blanc

A Diadalív közelében épp csak megnyitott The Peninsula Paris hotel tetőteraszát a L'Oiseau Blanc étterem és bár foglalja el. Aki igazán pazar kilátásra pályázik, aki Párizs szívéből szeretne 360 fokos kilátást, aki egy koktélospohárral a kezében szeretne egyik pillanatban a Montmartre-ban, másik pillanatban az Eiffel-toronyban gyönyörködni, és aki megteheti, hogy ezért a koktélért egy kisebb vagyont kifizessen, ki ne hagyja azt a tetőteraszt, amit a párizsiak is épp csak készülnek felfedezni maguknak!

Cím: 19 avenue Kléber.

peninsualparis.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása