Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Katarban nyitotta meg legnagyobb éttermét a Nobu

2015. április 18. - gasztroll

Nobuért, a japán származású sztárséfért eddig is versenyeztek az Öböl-térség országai. Eddig egyedül Dubajban volt Nobu étterem egész Közel-Keleten, és tavaly egy teljes fesztivált is rendeztek ott Matszuhisza Nobujuki koordinálásával. De ezt Katar sem nézhette ölbe tett kézzel. Először a dohai központú Qatar légitársaság szerződtette Nobut, hogy az első osztályra jegyet váltó utasainak ő állítson össze menüt. A héten pedig a világ legnagyobb Nobu étterme nyitotta meg kapuit Katar fővárosában, Dohában.

four-seasons-doha-nobu-3.jpg

A legújabb Nobunak a dohai Four Seasons luxusszálloda biztosít helyet a hotel magánkikötőjében külön erre a célra felépített, közel 2500 négyzetméteres épületében. A külsejében a katari gyöngyhalász múltat megidéző étterem egy újabb a Four Seasons szállodalánc helyi különlegességekhez kapcsolódó kínálatában. (Mexikóban például tequila túrán tudnak részt venni vendégeik, Budapesten egy vagyonért akár az Operaházban is vacsorázhatnak magánkoncert kíséretében, az Egyesült Államokban pedig a street foodot próbálták ki luxus változatban, és büfésautót indítottak roadshowra több államon keresztül.)  

four_seasons_doha_nobu_4-800x450.jpg

A háromemeletes épület tervezője, David Rockwell már több másik Nobu kialakításáért is felelt. A tervezés során elvileg a természet elemeire, fára, vízre, fényre próbáltak reflektálni. Hogy ez a - lenti képen látható - dizájn mennyire valósítja meg ezt a tervet, mindenki maga eldöntheti.

four_seasons_doha_nobu_2-800x450.jpg

A közel 2500 négyzetmétert nem egyetlen étteremként, hanem hét különböző étkező és lounge részlegként kell elképzelni: 10 fős, intim hangulatú sushi-pulttól a 134 főt befogató éttermig található az épületben az adott alkalomhoz megfelelő helyiség. A legvonzóbb várhatóan a 38 férőhelyes tetőterasz lesz, ahonnan az egész városra pazar kilátás nyílik.

four-seasons-doha-nobu-5-690x388.jpg

A Four Seasons a Dohába látogató vendégeknek speciális csomagajánlatot is összeállított, amelyben 1275 dollárért (valamivel több mint 350 ezer forintért) egy étteremre néző szoba és egy tíz fogásos Nobu kóstolómenü szerepel. 

(Forrás, képek: PursuitistNobu)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása