Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Ilyen a világ legdrágább táskája

2015. június 03. - jetsetter

A hongkongi Christie's aukciósház árverésén egy fukszia színű Hermes Birkin táska döntötte meg az eddigi rekordot, és lett a világ legdrágább táskája a kilétét fel nem fedő vásárló győztes, 1,72 millió hongkongi dolláros (kb. 62 millió forintos) licitjével.

birkin1.png

A prémium kiegészítők piacán a Hermes Birkinje olyan, mint a Rolls-Royce az autók között: rendkívül ritka, értékes, és nagyon vágyott darab. A divatház Jane Birkin énekesnőről elnevezett darabjából nagyon keveset gyártanak, egy-egy táskára évekig kell várni a megrendelőnek. Az ilyen különleges, egyedi darabra, mint ez Birkin 35, amelynek a zárja 18 karátos fehér aranyból készült, és gyémántok díszítik, kizárólag ritka aukciókon lehet szert tenni.

birkin2.png

A nyertes licitet jóval alacsonyabbra, kb. fele ekkora összegre tippelte a szakma az aukció előtt. De végül az eddigi legdrágább, átszámolva kb. 60 millió forintért elkelt, szintin Birkin táska rekordját is megdöntötte, ami jól mutatja az ázsiai luxuspiac gyűjtőinek fanatizmusát.

(Forrás, képek: Pursuitist)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása