Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Luxushotelt nyit Karl Lagerfeld

2016. október 19. - jetsetter

A Kínához tartozó kaszinóparadicsomban, Makaón épül a Karl Lagerfeld által megálmodott luxus szállodalánc első luxushotele. A tervek szerint ezt további szállodák, luxuslakóparkok, éttermek és klubhelyiségek követik majd a világban. 

Nem ez az első alkalom, hogy a 83 éves, német származású divattervező idegenforgalmi projekthez adja a nevét, korábban együttműködött már az ötcsillagos szingapúri Sofitel So Singapore szálloda tervezésén, a monte-carlói Metropole felújításán, jelenleg pedig a párizsi Le Crillon luxushotel megújításában vesz részt egy általa tervezett luxuslakosztály erejéig. 

kl-metropole-odyssey.jpg

Karl Lagerfeld a Metropole luxusszállóban (Forrás: Karl.com)

Lagerfeld a magánéletében is nagy rajongója a stílusos és elegáns luxusszállodáknak. A Vogue összegyűjtotte, hogy melyek a világban a Chanel vezető tervezőjének kedvenc hotelei. Arra számítanak, hogy ilyen hangulatra törekszik majd a saját szállodaláncában is a divattervező. Persze úgy, hogy Lagerfeld stílusjegyei köszönjenek majd vissza minden részleten. 

New Yorkban Lagerfeld kedvence például a The Mercer a Soho városrészben. A budapesti születésű ingatlanfejlesztő André Balazs hotele, a The Mercer otthonos lobbyval és híres étteremmel várja a vendégeit. Lagerfeld ezért foglal itt szívesen szobát. Rómában a divattervező törzshelye a szintén ötcsillagos Hotel Hassler, pár perc sétára a Trevi-kúttól és kilátással a Spanyol lépcsőre. Az 1893-ban épült luxushotel legfelső emeleten egy pazar panorámával, két hatalmas erkéllyel rendelkező, három hálószobás penthouse lakosztály található. 

hassler_penthouse.jpg

A Hassler penthouse lakosztálya Rómában (Forrás: Hotel Hassler Roma) 

Saint-Tropez-ban a tengerre nyíló panorámájú La Réserve Ramatuelle-ben időzik legszívesebben a divattervező, míg Londonban egy tradicionális, 1837-ben alapított szálloda, a Mayfair városrészben található Brown's Hotel a kedvence. Utóbbi híres lakói között tartja számon Rooseveltet és Agatha Christie-t is.

Lagerfeld makaói hotele várhatóan jövőre nyílik meg. Az önmagát "hatcsillagosként" definiáló szálloda 270 szobája egy húsz emberetes toronyban kap majd helyet a Lisboa Palace elnevezésű épületegyüttesben, ahol egyébként egy Versace luxushotel is nyílik. 

A különbség az, hogy Lagerfeldnek ez lesz az első saját néven futó luxusszállodája, míg a Versace szállodalánc már rendelkezik vezet egy luxushotelt Dubajban Palazzo Versace Dubai néven, és van már egy Palazzo Versace az ausztrál Aranyparton is.

Tetszett? Olvasna minket gyakrabban? Kezdje követni a First Class Blogot a Facebookon!

(Forrás: Luxury Insider)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása