Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Csak az tudhatja, hogy hol van a világ legdrágább étterme, aki kifizeti az 1500 eurós foglalási díjat

2015. március 16. - jetsetter

Hová menjen az, aki a világ legdrágább éttermében szeretne enni? Nincs rá pontos válasz. És nem is csak azért, mert furcsa módon akár még a budapesti Operaház is tud indulni a legdrágább étterem címért, hanem mert senki sem tudja, hogy pontosan hol található az a bizonyos hely, amit jelenleg a legdrágábbnak tartanak. Kivéve azokat, akik már jártak ott. No meg azokat, akik hajlandók kifizetni a fejenként 1500 eurós díjat már magáért a foglalásért is.

201406161242199662-753x496_jpg_pagespeed_ce_j6wbdofdxn.jpg

A Sublimotionről annyit azért tudni, hogy Ibizán található. Sőt azt is, hogy valahol a Hard Rock Hotelben kapott helyet, de aki kifizeti a borsos, fejenként kb. 450 ezer forintos árat a foglalásért, az is csak egy titokzatos találkozási pont címét kapja meg cserébe először.

140602_hrh_sublimotion_ar_012-753x502_jpg_pagespeed_ce_vcjespcgw1.jpg

A Sublimotion étterembe érve a szokatlan élmények tovább folytatódnak. Magát a konyhát a spanyol avantgarde irányzathoz tartozónak definiálja a séfje, a két Michelin-csillaggal és mellette több különböző spanyol és nemzetközi elismeréssel rendelkező Roncero. 

A vacsora egy 20(!) fogásból álló kóstolómenü, amelynek az elfogyasztására 3 órát kell szánni. De az étterem nem csak az ízlelésre koncentrál, hanem igénybe veszi a vacsora során a többi érzékszervet is: folyamatosan változnak a vacsoravendégek körül a színek, az illatok, a zajok, de még a szoba páratartalma is, hogy az adott kóstolófogást a legmegfelelőbb környezetbe helyezhessék. 

d02788e9b71f1508922507-753x437_jpg_pagespeed_ce_o4qf3k3exp.jpg

A furcsaságok közé tartozik még, hogy az étteremben egyetlen, hosszú asztal van. Ez viszont szintén az érzékekre utazik: teljes felületén szenzorokkal rendelkezik, és a felszolgált fogásnak megfelelően változik. Ahogy a falakon elhelyezett digitális felületekre is az épp felszolgált falatokhoz kapcsolódó látványt vetítik ki.

(Forrás, képek: Hauteliving)  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása