Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Kipróbáltuk a luxus business osztályt a világ legnagyobb repülőjén!

2015. március 22. - jetsetter

A világ legnagyobb utasszállítóján, a kétszintes Airbus A380-on utazni már önmagában is életre szóló élmény. De mi rátettünk még egy lapáttal, kipróbáltuk a repülő felső emeletén található business osztályt. Az Emirates által üzemeltetett Bangkok-Dubaj járaton úgy utaztunk, mintha ki sem mozdultunk volna egy szállodai szobából. Saját minibár, kényelmes ágy, ingyenes Bulgari piperecikkek és külön lounge a legjobb italokkal az álmatlanságban szenvedőknek és ismerkedés-mániásoknak.  

emirates_business_class_a380_bkk-dxb06.jpgBár, kanapé, lazacos szendvicsek - nem csak a repülőtéren, a repülőn is van már lounge

Az Airbus A380-as repülőt meglátva azok is kételkedni kezdenek abban, hogy ez a monstrum valaha is képes felszállni, akik nem ma repülnek először. Ezen a repülőn akár 850 ember is kényelmesen tud utazni, két teljes szinten 478 négyzetméter áll rendelkezésre az utasoknak. A dubaji székhelyű Emirates légitársaság elég gyorsan le is csapott a gépekre: közel minden második ilyen repülőt ők vásároltak meg, eddig összesen 140 darabra adtak megrendelést. A magyarok legegyszerűbben a Bangkok-Dubaj járaton találkozhatnak ezekkel a repülőkkel, nekünk is ezen az útszakaszon volt lehetőségünk kipróbálni. Bár a turista osztály is elég kényelmes, a felső szintet (az első osztállyal együtt) elfoglaló business osztály olyan, mintha továbbra is a szállodánkban vagy legalábbis a repülőtér business várójában maradtunk volna. A business osztályra - mivel külön szinten helyezkedik el -  eleve külön folyosóról történik a beszállítás.

emirates_business_class_a380_bkk-dxb08.jpg

Ággyá alakítható székek, saját minibárral. 

Az ülések szimplák vagy párosak, így semmiképpen nem fordulhat elő, hogy két idegen között kell aludnunk. És az alvás itt valóban lehetséges, mivel a székek ággyá alakíthatóak, saját paplant, párnákat kapunk, sőt még cipőtároló rekesz, fej melletti minibár és a székbe/ágyba beépített masszázs is rendelkezésre áll. emirates_business_class_a380_bkk-dxb02.jpg

Ingyenes tisztálkodószett - női változat

Mivel a business-osztály utasai a legtöbb esetben a leszállást követően már rohannak is egy tárgyalásra, így az Emirates gondolt arra is, hogy ezt ne koszosan-szagosan tegyék meg. Minden utas kap egy teljes Bulgari márkájú pipereszettet: Tusfürdő, dezodor, parfüm, borotva - külön férfi és női kiadásban jár az utasnak felszállás után. A gép első osztályán még ezt is sikerült fokozni, ott még fűtött  padlójú zuhanyzó is jár az utazónak. Igen, mindez 10.000 méter magasan a levegőben.  

emirates_business_class_a380_bkk-dxb01.jpgHázimozi az ülések háttámlájába szerelve

Amennyiben nem aludni szeretnénk az út során, akkor az első számú lehetőségünk a saját házimozi az előttünk lévő szék háttámlájába beépítve. Viszonylag jó választék van filmekből, de itt nagyjából azt tapasztaltuk, mint bármely más járat turista osztályán - csak a filmek és a szórakoztató funkciók miatt kár a business-osztályt választani. 

emirates_business_class_a380_bkk-dxb03.jpgAz A380 fedélzeti bárja

Amit viszont másutt még nem láttunk, az a repülő saját bárja. Nem tudunk aludni és a filmeket is unjuk? Irány a folyosó végén a bár, a legfinomabb alkoholokkal, szendvicsekkel, süteményekkel és a kedves mixerlánnyal. Vagy mixerfiúval. Itt ráadásul kanapékon elnyúlva is megihatjuk a Moët&Chandon pezsgőnket, sőt a magányos utasok számára remek hely ez ismerkedésre vagy kapcsolatépítésre, amit körülöttünk többen ki is használtak.  

emirates_business_class_a380_bkk-dxb05.jpgHa két étkezés között megéhezünk - folyamatosan újratöltött süteményespult a repülőn

Mivel ez az Emirates járat éjjel egykor szállt fel Bangkokból és hajnali öt előtt érkezett meg Dubaiba, az étkezéseket nem lehetett igazán kiélvezni. Felszálláskor kaptunk luxus-pezsgőt welcome drinknek, és a bárban is folyamatosan falatozhattunk, de nem túl meglepő módon vacsora már nem járt hajnalok-hajnalán. 

emirates_business_class_a380_bkk-dxb07.jpgWelcome drink a fedélzetre szálláskor

Leszállás előtt a pacsirtatípusok reggelit még kaphatnak, de nem csoda, hogy a legtöbb utastársunk inkább a hosszabb alvást választotta. Mi is ezt javasoljuk, főleg, ha Dubajban csak átszállunk Budapest felé, mivel a Dubai International reptér business várója olyan reggelivel pótol minket, melyre sokáig fogunk emlékezni. De erről majd legközelebb...

Tetszett? Olvasna még minket? Kezdje követni a First Class Blogot a Facebookon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szombi 2015.03.22. 18:23:16

Ide jöhetnek az irigykedős kommentek? Mást nem fogtok kapni ezért az hótziher*. *:)

Gyorgy Nagy 2015.03.22. 19:40:41

Az ár is érdekelne Bankong-Dubaj, Dubaj-Budapest?

Darth Revan 2015.03.22. 19:48:26

Ketszer utaztam az Emirates-szel, egyszer Indiaba, egyszer pedg Del-Afrikaba es kivancsisagbol megneztem a business class jegyarakat is: tobbet koltottem volna a repulojegyre, mint az egesz nyaralasra, ha nem turista osztalyon utazom :)

2015.03.22. 20:13:52

@Darth Revan: ebből is látszik, hogy egy koszlott hátizsákkal utazol és 2-3 csillagosokban szállsz meg, esetleg CS-zel, de bármilyen hihetetlen, van, akinek többre van igénye. Sokan vannak, akik elő tudják teremteni ennek a költségeit, ha nem is írnak blogposztot róla. De irigykedjetek csak, ez az életetek. Ha ékezettel kommentelnél, egyből több sikert érnél el az életben.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2015.03.22. 20:15:20

Én már voltam itt, romlott volt az oliva... :)

UdjanMineck 2015.03.22. 21:46:01

Szép, sőt. Letaglózó. De hát a gazdagok is csak emberek, meghalnak ők is. 50 évesen, két felszívott csík közötti infarktus után nem vihetik mindezt magukkal a sírba.

Punxsutawney Mormota 2015.03.22. 22:51:19

@Gyorgy Nagy: Az általában szokásosnak mondható árszabást alkalmazzák. Az economy 3,5-4,5 szerese, de ez lehet kevesebb is, több is - függően a szezontól, előfoglaltságtól stb.

Phteven 2015.03.23. 07:52:32

@retrovírus: Gondolom, te is ezt a típust majmolod. Ismerem a fajtádat, ti vagytok azok, akik egy szaros lakótelepen nyomorogtok egész évben, hogy egyszer egy hétig megmutassátok a világnak, hogy ti aztán ekszkluzívak vagytok és tudtok élni. Ja, meg stílusotok is van, ezt elfelejtettem. Paprikajancsi... :-D

odamondó 2015.03.23. 07:57:39

@retrovírus: aki irigykedik az max te lehetsz, mert mindened, hogy lenézhess másokat és azt hiszed erre a pénz jogot formál.

fay rodisz 2015.03.23. 08:02:51

@retrovírus:

A koszlott hátizsákomban több értelem van, mint az agyadban...

Mészáros Laci 2015.03.23. 08:17:23

Nagyon látványos :)

Szerintem szövetkezzetek a "rokon" bloggal:

fapadosinfo.blog.hu/

Pierr Kardán 2015.03.23. 08:56:58

Nincs semmi probléma a first class felárával, ha azt saját zsebből fizetik ki az emberek, erre van igényük és pénzük, fizessék ki és jó utat nekik.

Akkor már viszont van a first class felárral, ha az utasok a cégükkel fizettetik ki, mert nagyon kiváncsi vagyok arra, hogy a cég valóban üzleti okból reptet-e vezetőket Európából Bangkokba...

Dr.Démonmac1 2015.03.23. 10:08:18

Kérdés? kikapcsoltatják -e a mobilt avagy se?

David Bowman 2015.03.23. 12:22:43

Nekem olyan repülő kellene, ahol beszálláskor nem végeznek rajtam végbéltükrözést.

Darth Revan 2015.03.23. 12:40:48

@retrovírus: tudom, hogy troll vagy, de azert probalok a kis hulye agyadban fenyt gyujtani.

Ha olvastad a kommenteket arra valaszoltam, amiben az ar felol erdeklodnek.

Darth Revan 2015.03.23. 12:43:55

@odamondó:
szerintem retrovirus csak trollkodik, penze nem igazan van

tt_tt 2015.03.23. 14:12:08

@Pierr Kardán: en a mult heten voltam uzleti uton Bangkokban, elotte sokszor USA-ban, Malajziaban, Kanadaban. Nalunk mindenki, aki 4 oranal hosszabb repuloutat tesz meg, business class-on utazik, ez a szabaly. Tok mindegy hogy vezeto vagy beosztott. Ja, a beosztottak is utaznak, neha tobbet mint a fonokok.

tt_tt 2015.03.23. 14:17:06

@Darth Revan: nyaralas: turista osztaly. Uzleti ut: business class. A ceg elvarja hogy utazzak, es kifizeti amibe kerul.

Qatar Airways-el egy Budapest-Bangkok ut business class-on 611.000 Ft. Pontosan tudom, mert holnap megyek haza ezzel a jarattal.
Emirates araiasok lehetnek, es az elso osztaly az magasabb ar.
Arak osszehasonlitasa itt, en mindig ezt hasznalom:
matrix.itasoftware.com

2015.03.23. 21:10:16

@tt_tt: Én nemrég Qatarral utaztam BUD-DOH / DOH-DBX útvonalon, először economyra foglaltam privát útra, aztán írtak, hogy kedvezményesen lehet upgradelni, +80 a business és +135 a first class. Hülye lettem volna kihagyni. Megjegyzem, szerintem is kicsit prosztó dolog azzal villantani, hogy valakinek a cége kifizeti, ez tipikusan a káröröm kielégítését szolgálja, és kellemes, meleg érzéssel tölt el, hogy vannak lejjebb is élőlények a táplálékláncban. A luxus nem itt kezdődik, ezek pár százezres kiadások, bárki normális állással rendelkező kifizeti egyhavi keresetéből. Ahogy a normális, ötcsillagos (nem luxus) szállodát is.

Persze nem ezek az írástudatlan agyhalottaknak, akik közül páran behánytak ide is, nekik csak a fröcsögés marad.
süti beállítások módosítása