Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Új-Zélandra induljon, aki egyedül utazik

2014. szeptember 22. - jetsetter

Hozza úgy az élet, hogy senki nem tud épp velünk tartani a szabadságunk alatt. Akad olyan helyzet, hogy mi döntünk úgy, hogy egyedül akarunk nekivágni az útnak. De mindkét esetben más szempontok válnak fontossá az úticél kiválasztásánál, mint mikor párban, családdal vagy nagyobb társaságban utazunk.

NZ_1.jpg

Ezeket a különbségeket tartotta szem előtt az amerikai Travel + Leisure magazin, amikor összeállította az egyedül utazóknak legalkalmasabb országok rangsorát. A legjobb pontszámot Új-Zéland kapta, de a top 10-es listának a felét európai országok töltik meg.

Azon a magától értetődő szemponton kívül, hogy a célország legyen biztonságos, a Travel + Leisure szerkesztői nehezebben számszerűsíthető kritériumokat is figyelembe vettek. Például, hogy mennyire boldogok a helyiek. 

Szempont volt még, hogy mennyire vendégszeretőek az ország lakói, mennyire segítőkészek akkor is, ha nyelvi nehézségek bonyolítják a helyzetet. Ennek a kiszámításához a szerkesztők az ún. "Happy Planet Indexet" hívták segítségül, ami 151 országban vizsgálja a környezeti hatásokat és az emberek életminőségét.

NZ_2.jpg

Új-Zéland azért is ideális hely, mert nagyjából bármilyen hobbival, akár rétegérdeklődéssel is akad nekünk ott program. Az egész ország területén találni elképesztő tájakon túraútvonalakat, akár gleccseren vagy esőerdőben is. Lehet kajakozni, raftingolni. És bár valószínűtlen, hogy itthonról Új-Zélandra indulna bárki síelni, de lehetőség, az erre is van.

A nagyvárosok szintén jó célpontjai az egyedül utazóknak. Annak pedig, aki megcsömörlött a kávézóktól, bároktól, múzeumoktól, ott a tenger. Hajókirándulások, bálnales, búvárkodás, na meg az igazi tengerparti, láblógatós, nyaralós programok.  

NZ_3.jpg

A végső listán a legjobb helyezést ugyan Új-Zéland kapta, de a másik két dobogós helyet európai országok foglalják el. A top 10-es lista (egy megosztott helyezés miatt 11 szereplővel) végül így alakult a Travel + Leisure-nél:

1. Új-Zéland

2. Norvégia

3. Svájc

4. Costa Rica

5. Ausztria

6. Vietnam

7. Chile

8. Japán és Svédország (megosztott helyen)

9. Indonézia

10. Németország

NZ_4.jpg

(Forrás, képek: Luxuo, newzealand.com)

Hasznos linkek: Szállások Új-Zéland északi szigetén és a déli szigetén, repjegyek, és egyéb posztjaink az országról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.09.22. 20:37:19

kivik földje kilőve, illetve bizonyos részei

2014.09.22. 23:03:51

De nem tudtuk meg, hogy milyen szempontok alapján jó úticélok ezek a szóló utazóknak, eltekintve attól, hogy biztonságosak. Sokkal tudományosabb érveket vártam. Ez így nem más, mint olcsó bulvár egy index-blogon.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.09.23. 12:01:00

@retrovírus: mondjuk szerintem új zélandon nem szépek a csajok

Bicepsz Elek 2014.09.29. 09:22:54

Sok helyen voltam Europaban pl. hostelekben. Tobb a noi single utazo(viszont szinte mind delamerikai, kinai, angolszasz, orosz), mint a ferfi. Volt csajismerosom, aki egyedul vagott neki a Balkannak es Torokorszagnak.
süti beállítások módosítása