Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Hajóút az Antarktiszra egy luxusingatlan áráért

2014. szeptember 12. - lehoczkim

Hajóút 110 millió forintért? Létezik ilyen! Igaz, nem a hagyományos hajótársaságok kínálatában, hanem egyedi, kis létszámú, elit utakat kínáló társaságnál, ahol a minden luxussal felszerelt hajón egy vendégre két főnyi személyzet jut. A rendkívül költséges úticél pedig az Antarktisz.

delisarkvidek_1.jpg

Az angol Jacada utazási iroda azokra az utazókra specializálódott, akik egy jobb ingatlan árát is rá tudják szánni a nyaralásukra. Per fő. Ezért cserébe különleges elbánást, személyre szabott programokat, maximális luxust, és igény esetén még az érdeklődési körünkön osztozó idegenvezetőt is biztosítanak. 

Az egyik antarktiszi hajóútjuk magyar pénzre átszámítva 110 millió forint. Ebben a kikötőbe jutás költsége még nincs benne, a business vagy első osztályú repülőjegy még további egy-két millióval dobhatja meg a végösszeget. A hajó valójában egy frissen felújított luxusjacht. Olyan tömegekről, mint amit a tengerjáró nyaralóhajók fedélzetén tapasztalni, itt nem kell tartani: Legfeljebb 12 utas számára van hely. És persze az őket kiszolgáló 21 fős személyzetnek.

delisarkvidek_3.jpg

A kabinok mérete és felszereltsége is igazodik a luxusutazók igényeihez. Ahogy a kiszolgálás is: Itt nem turnusokra osztott étkeztetést jelent a vacsora, hanem fine dining minőséget. Vagy sütögetést a fedélzeten prémium alapanyagokból.  

Screen Shot 2014-09-12 at 7.17.18 AM.png

A közel három hetes út programjai között lényegében bármi szerepelhet, amit a luxusutazó elképzel magának. A háttérben egy egész csapat dolgozik a megvalósításon. Természetesen a Déli-sarkvidéken városlátogatásra még egy milliárdos is hiába vágyna. Felkeresnek viszont elhagyott kutatóbázisokat. Kajakoznak a jeges vízben. Bálnalesre indulnak. Vagy kirándulnak a St. Andrew's öbölbe, ami több mint 100.000 királypingvinpár lakóhelye. 

 

delisarkvidek_2.jpg

(via)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása