Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Dubajban még a metró is luxus

2014. október 01. - jetsetter

Hozzászoktunk már, hogy Dubaj mindenben a legekre pályázik. Náluk épül a világ legnagyobb repülőtere, de a többi közlekedési formát sem hanyagolják el: Most épp a legelőkelőbb metróállomás címre startoltak rá.

dubaj_metro_1.jpg

A Khalid Bin Al Waleed megálló hatalmas tereivel, kristálycsillárjaival, színeivel inkább emlékeztet egy luxushotel halljára, mint egy metróállomásra. 

A dizájnt egy cseh tervező, Jitka Kamencová Skuhravá jegyzi. Az általa megálmodott hatalmas, vizes hatású csillárokat a helyiek már elnevezték "gigantikus polipoknak" a formájuk miatt. 

dubaj_metro_2.jpg

A grandiózus csillárok elkészítéséhez különleges technológiákat alkalmaztak. Az mennyezetre simuló alap edzett, hajlított üvegből készült, a polipkarokat idéző hosszú cseppeket pedig kézműves módszerrel, üvegfújással gyártották. A lágy, szórt fényeket 150W-os projektorral, a többit pedig LED világítással oldják meg. 

A Burjuman Mall bevásárlóközpont alatt elhelyezkedő megálló felújítása során a kék szín, és vele a víz elem vált hangsúlyossá. Ez - kiegészülve a csillárok által árasztott fénnyel -, extravagáns belső tereket eredményez. A luxus metróállomáson a bevásárlóközpont látogatói mellett főleg üzletemberek fordulnak meg, mivel a dubaji banknegyed is a megálló közvetlen közelében található. 

dubaj_metro_3.jpg

(Forrás, képek: Luxurylaunches)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása