Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Panorámás Michelin-csillag Londonban

2014. szeptember 26. - gasztroll

Rekordgyorsasággal, alig öt hónappal a megnyitója után kapta meg első Michelin-csillagát a londoni City Social étterem, és ezzel London egyetlen magasemeleti, szuperpanorámás Michelin-csillagos éttereme lett.

CitySocialInterior_1.jpg

A most megjelent 2015-ös Micheline Guide-ban hat új Londoni helyet találni. Ezek egyike a City Social, Jason Atherton ötödik londoni étterme. Az öt egység közül három Michelin-csillagos. A Pollen Street Social még a nyitás évében, 2011-ben megszerezte a híres minősítést, a tavaly nyitott Social Eating House pedig mindössze hat hónappal az indulása után elmondhatta magáról ugyanezt.

Jason-Atherton-and-Paul-Walsh-in-City-Social.jpg

A Tower 42 épület 24. emeletén elhelyezkedő, 90 terítékes City Social ezeket is túlszárnyalta: négy hónappal és 24 nappal a nyitás után kapta meg az első Michelin-csillagát. Az éterem főszakácsa Paul Welsh. A fenti képen, Jason Atherton társaságában ő látható. Filozófiája alapján egyszerű, kreatív, brit alapanyagokra épülő ételeket kínál a City Social.

English-asparagus-salad-pecorino-cream-cheese-soft-poached-hens-egg-2-year-pecorino-bone-marrow-crumbs.jpg

A City Social mellett öt másik londoni étterem kapta meg első Michelin-csillagát: A Barrafina, a The Clove Club, a Fera, a Gymkhana és a Kitchen Table. Ezek közül a legnagyobb meglepetés a Barrafina felkerülése a listára, mivel a tapas bár már több mint hét éve működik, és eddig különösebb gasztroelismerést nem sikerült még bezsebelnie.

Braised-halibut-asparagus-morel-emulsion-crispy-squid.jpg

A hivatalos indoklás szerint évről évre magasabb színvonal várta őket a Sohóban található tapas bárban, és ez a minőség akkor is megmaradt, mikor a Convent Gardennél újabb egységet nyitott a Barrafina. De benne lehet a döntésben az is, hogy a Michelin Guide próbálja a királyságát a csúcsgasztronómián túli területekre is jobban kiterjeszteni. 

(Forrás, képek: HauteLiving, Londonist)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása