Wang Mester a Gizella utcai éttermének tavalyi megújulása után sem ült nyugodtan a babérjain, egy új étterem koncepcióján dolgozott, és múlt héten be is mutatta az új japán-koreai-kínai fúziós konyhát képviselő belvárosi Mandarin Bistrót egy kis társaságnak.
A koncepció lényege az, hogy a kínai konyhát egy itthon még nem ismert, fine dining színvonalat megközelítő oldaláról mutassa be. Minden más - a lokáció, a belső építészeti megoldások, a felszolgálók stílusa - már csak ennek a célnak alárendelve jelenik meg, de mind jól kiegészítit az elképzelést.
A helyszín egyben statement is: jó értelemben véve belvárosibb nem is lehetne. Ha még egy utcával közelebb kerül a Dunához, már turistacsapdának aposztrofálnák sokan; ha egy utcával közelebb a Hétkerhez, akkor meg már azt terveznénk, hogy melyik romkocsmatúra előtt kellene itt enni gyorsan egy ázsiai tésztát. De a Mandarin Bistro a Pilvax köz és a Petőfi Sándor utca sarkán pont megtalálta a helyét.
A belsőépítészeti megoldásokban is jól köszönnek vissza az arányok: semleges felületek, visszafogott dizájn uralkodik szinte mindenhol. A kínai és távol-keleti elemek visszaszorultak egy-egy apró, de annál hagsúlyosabb részletre: csak sárkányos kilincsek az ajtókon, minimál sormintaként ismétlődő kínai pálinkás üvegek a falon, és egy aranyozott szobor a bejáratnál. Semmi több.
A menü még nem volt végleges a kóstoló időpontjában, de az irányról elég találó képet fest már az a néhány fogás is, amit lefotóztunk a próbaüzem alatt. Itt a kóstoló legnépszerűbb fogásait a Travelo szavazásra is bocsátotta, hogy a legnépszerűbb mindenképp az étlapra kerüljön!
Amuse-bouche nyúlhúsból:
Előétel szívkagyóval, töltött csirkével és egy sült, töltött batyuval:
Ilyen egy nagy adag szívkagylós saláta azoknak, akik húst nem esznek, csak tengeri herkentyűket:
Garnélával tölött batyu egy igazi kínai klasszikussal, édes-savanyú mártással:
Ezzel a tőkehallal el is jutottunk végre a főételekhez:
Egész Ázsiában comfort food. És itt is méltó helye lehet az étlapon a töltött batyunak:
Omlós kacsa és pagodabrokkoli:
Az Ázsiai konyha gyakran nyúl a babpüréhez a desszertek készítésekor. Ezt a tradíciót Wang Mester is megtartotta:
2014.12.09. 16:07:53
lehoczkim 2014.12.09. 16:33:46
OlleeP 2014.12.09. 22:26:41
Csak egy kis plusz infót hiányolok, azok számára, akiknek fingjuk nincs, ki az a Wang Mester. Pl. aki még sosem nézett Paprika TV-t.