Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Kihirdették a Világ Legjobb Múzeuma díj győztesét

2014. szeptember 17. - jetsetter

A Tripadvisor, amely a legtöbb utazói élménybeszámolóval rendelkező nemzetközi portál, az elmúlt 12 hónapban született értékeléseket összesítette, és kihirdette a 2014-es "Világ Legjobb Múzeuma" díj nyertesét. 

amerikaigótika.jpg

A "Traveler's Choice Award" egy olyan díj, amelyben nincs zsűri, hanem teljes egészében a Tripadvisor felhasználóinak értékelései alapján dőlnek el a helyezések. Mivel az élménybeszámolókra és utazási tippekre szakosodott oldalnak az egész világon rengeteg felhasználója van, több ezren pontoznak egy-egy látványosságot a felületein.

A győztes 2014-ben a Chicagói Art Institute lett 6.512 érékeléssel. Több értékelés még nem feltétlenül jelent jobb helyezést. Egy algoritmust alkalmaznak, amely figyelembe veszi a felhasználók által adott pontszámot is. Tehát a mennyiség és a minőség is számít. 

IMG_5419.jpg

Az 1879-ben alapított múzeumnak mára több mint 300.000 műtárgy tartozik a gyűjteményébe. Európai festőkben is erősek, különösen impresszionistákban és poszt-impresszionistákban. De az amerikai művészet olyan ikonikus darabjai is megtalálható náluk, mint amilyen Grant Wood 1930-as Amerikai Gótika (American Gothic) című festménye. 

IMG_5439.jpg

Chicago egyébként is trendi célpont most: A Virgin-birodalom multimilliárdos tulajdonosa is épp itt nyitja meg most ősszel az első Virgin Hotelt. 

IMG_5392.jpg

A 2014-es TOP 10 múzeum a Tripadvisor "Traveler's Choice Award" díján:

1. Art Institute of Chicago, Chicago, USA
2. Museo Nacional de Antropologia), Mexikóváros, Mexikó
3. Ermitázs, Szentpétervár, Ororszország
4. The Getty Center, Los Angeles, USA
5. Galleria dell’Accademia, Firenze, Olaszország
6. Musee d’Orsay, Párizs, Franciaország 
7. The Metropolitan Museum of Art, New York, USA
8. Akropolisz, Athén, Görögország
9. Prado, Madrid, Spanyolország
10. Yad Vashem Holocaust Memorial, Jeruzsálem, Izrael

IMG_5337.jpg

A bejegyzésben szereplő képek a szerző tulajdonát képezik. 2014 tavaszán készültek.   

Hasznos linkek itt: Chicagói szállások, repjegyek és programtippnek kocsmatúra egy sörtörténésszel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása