Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Légiutaskísérői pihenőhely, amit a legtöbb fizető utas irigyel majd

2015. április 13. - jetsetter

Szakítva az eddig szokásos alaprajzokkal, egy tervezőcég teljesen újszerű elrendezést talált ki a légiutaskísérői pihenőzónákra. Amikor az Airbus A330-as és A340-es gépeken bevezetik ezt az új pihenőzónát, amelyen saját világítást, klímaszabályozót rendszert és tárolórekeszt biztosító fekvőhelyeket kapnak a stewardok és stewardessek, a turistaosztály utasai egész biztosan szívesen elcserélnének majd velük. 

crew_rest_press_release_3.png

A Zodiac Aerospace nevű tervezőcég a '90-es évek óta felelős az Airbus gépek két fent említett típusának a légiutaskísérők számára kialakított pihenőhelyeiért. De ebben az új tervben, amelyet részletesen a hamburgi Aircrafts Interior Expón mutatnak be hamarosan, teljesen új megközelítéssel, nulláról állt neki a feladatnak. 

A céljuk - a szokásos, számokkal mérhető aspektusok, így a költségek és a súly javításán túl - az volt, hogy a hosszú távú (long haul) járatokon dolgozó légiutaskísérők a lehető legjobb körülmények között tölthessék munkavégzés közben a szüneteiket. Ehhez négy kontinensről egyeztettek 30 stewarddal és stewardess-szel a legapróbb részletekbe menően arról, hogy milyen pihenőzóna lenne számukra ideális.

crew_rest_press_release_4.png

A gyártó a kialakításnál úgy kombinálta a színeket és az anyagokat, hogy javítsa a térérzetet, és optikailag nagyobbnak tűnjenek a fülkék. Minden egyes fülke saját szórakoztató rendszerrel, világítással és klímaszabályozóval rendelkezik. Emellett a biztonsági szempontokra is figyeltek: turbulencia sem lehet veszéllyel a testi épségükre a tervezett kialakításban. crew_rest_press_release_1.png

(Forrás, képek: Skift, Zodiac Aerospace)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása