A Four Seasons világszerte ismert, ötcsillagos szállodalánc saját food truckot indít kéthónapos útra Bostontól Miamiig az USA keleti partján. A büfésautók sosem tartoztak a csillogó luxusvilágba, de néhány, ahol igazán jó a koncepció és a szakács, nagyon fel tudott futni.
Főleg New York-ban vannak istenített büfékocsik. Brooklynban évek óta tavasztól őszig havonta megrendezik a Food Truck Showt, ahová a város minden pontjáról átgurulnak a furgonok, és a saját specialitásaikat kínálják. Hogy egyébként épp hol jár egy népszerű büfésautó, ha nem állandó a helye, leginkább a Twitterről, meg a többi közösségi média csatornáról tudják meg az éhes irodisták.
A Four Seasons is használja rendesen a közösségi médiát, de nem azért, hogy utolsó pillanatig titkolózzon. A projekt oldalán előre közli a megállókat, az időpontokat, de még azokat a recepteket is, amelyeket az adott városban fognak elkészíteni.
Régióról-régióra, városról-városra változik ugyanis a kínálat, a helyi tradicionális és/vagy kedvenc alapanyagoknak megfelelően. A nyitó képen szereplő homárburgert például az első megállónál, Bostonban kínálják. Épp most. És még négy napig. Minden állomáson hat napot tölt ugyanis a luxushotellánc food truckja. A következő képen pedig például a baltimore-i állomás ajánlata szerepel: Rákburger mangómajonézzel, édesköményből készült cole slaw-val.
A megállók, ha épp arra jár: Boston, Philadelphia, New York, Baltimore, Washington DC, Atlanta, Orlando, Palm Beach, Miami. Mindenhol a helyi Four Seasons séfjei állnak be a büfésautó konyhájába. Nemcsak jópofa ötlet ez, a bevétel egy részét jótékonysági célra fordítják ugyanis. Helyi szervezetek kapják majd minden városban.
Angol nyelven elérhetők a projekthez tartozó receptek, helyszínek, interjúk a Taste by Four Seasons oldalon.