Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

A világ egyik legdrágább jelmeze

2014. november 30. - jetsetter

Elég mozgalmas év volt az idei a filmes relikviák piacán. Adták-vették a gyűjtők a régi mozifilmekhez kapcsolódó darabokat, sokszor elképzelhetetlenül magas összegekért. Most épp az Óz Gyáva Ororszlánjának a jelmeze kelt el rekordmagas áron.

gyavaoroszlan.jpg

Az 1939-es MGM siker jelmezei harminc évig porosodtak, míg egy tulajdonosváltásnál sok más híres mozifilm még meglévő kellékeivel együtt először kalapács alá kerültek. Azóta évről-évre felbukkan néhány ezek közül az ikonikus darabok közül az aukciósházaknál. Idén például Dorothy ruhájának prototípusára lehetett licitálni.

De épp ugyanezen az aukciónk kelt el a Casablanca című filmből ismert zongora is közel 3 és fél millió dollárért. A Gyáva Oroszlán jelmezének nyertes licitje sem sokkal maradt el ettől az összegtől. Végül 3,1 millió dollárért (kb. 750 millió forintért) talált új gazdára. Ez pedig jól mutatja az értékét a gyűjtők szemében. 

Egyébkén nemcsak a mozivásznon felbukkanó tárgyakra szeretnek licitálni a tehetős filmőrültek. A becsült érték nyolcszorosáért talált végül gazdára idén az 50. évfordulóját ünneplő James Bond film, a Goldfinger jubileumára készült egyedi Omega óra is

(Forrás, kép: Pursuitist

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása