Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

A repülés történetének legdrágább jegye

2014. december 26. - jetsetter

December 27-én száll fel Abu-Dzabiból az Etihad legújabb A380-as gépe, amin az első osztály fogalmát még egy szinttel feljebb emelték, és már valódi lakosztályon utazhatnak a first class utasai. Egy floridai üzletember váltott jegyet ide a gép első útjára, ezzel új rekordot állítva fel, a lakosztályba az első útra megvásárolt jegy ugyanis a kereskedelmi repülés történetének legdrágábbja lett. 

82-inch-long-double-bed.jpg

Az első osztályon utazók kiváltságairól írtunk már korábban is, a verseny pedig - elsősorban az Öböl-térség légitársaságai között - azóta is folyamatosan erősödik, egyre magasabb színvonalú szolgáltatásokat kínálva minden osztályon, de különösen a first classon, a legdrágább jegyeket megvásárló utasoknak.   

Olyan újítások jelentek meg az első osztályon, mint a zuhanyzót is magába foglaló, nagy méretű fürdőszoba, vagy egy fedélzeti bár, ahová átülhetnek az utasok, ha már unják a szuperkényelmes fotelméretű üleseiket. De az Etihad még ennél is nagyobb luxussal rukkolt most elő: a "Residence" nevű új osztálya valójában egy több helyiségből álló lakosztály kényelmes nappalival, kétszemélyes franciaággyal és zuhanyzós fürdőszobával.  

the_residence.jpg

A Residence utasainak a kiszolgálásáért egy külön komornyik felel, aki a szakmáján belül etalonnak számító Savoy Academy képzésén tanult. Az összes, a jegyhez járó különlegesség - a berendezés, a fedélzeti szórakoztató rendszer, a gourmet ételek, stb. - közül a járat első utasát pont a komornyik szolgáltatás ragadta meg legjobban egy tőle származó nyilatkozat szerint.  

wpid-ginobertuccio1-640x448.jpg

Egyébként a jegyet megvásárló miami üzletember, Gino Bertuccio (a fenti képen) igen ritka gyűjtőszenvedélynek hódol: nyitó- és búcsújáratok utasa szeret lenni első osztályon. Az elmúlt 25 évben 22 alkalommal sikerült neki ilyen gépen utaznia eddig. Szombattól még egy ünnepi pillanattal bővül a gyűjteménye. Ez - iparági becslések szerint - több mint 11 millió forintjába kerül.

(Forrás, képek: Haute Living, Elite Choice)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaszfej 2014.12.27. 13:41:18

A sztyuvi nem komornyik?

- duplagondol 2014.12.27. 14:53:03

És ha én lenn, a földfelszínen veszek ki egy szobát fürdővel és franciaággyal, 11 millió helyett mondjuk ötvenezer forintért, csóringer vagyok -e vagy csak az eszem van a helyén?

csőcsere 2014.12.27. 15:15:51

@- duplagondol: az egyik nem zárja ki a másikat. :-)

Ronald 2014.12.27. 16:02:08

.
"Ez - iparági becslések szerint - több mint 11 millió forintjába kerül."

Forintjába? Húha, ez nagyon meglepett.
Még hogy ilyen helyeken is forintban fizetnek - ezt nem gondoltam volna.
.

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2014.12.27. 21:19:58

ennyiért remélem valami cumikirálynő hostess is jár a jegyhez aki zacskóstul lenyeli a brét
süti beállítások módosítása