Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Aranyozott Lego kockákkal díszített táskához mit szólna?

2015. április 12. - firstworldproblem

A Lego már nagyon rég több egy játéknál. És most nem is csak a Lego filmre gondolunk, hanem az építőkockák minden eredeti rendeltetésükön túlmutató felhasználására. Látjuk egy ideje ékszerekként őket, de most egy lengyel divattervező páros tovább ment: már táskákat is készítenek a kockákból. Sőt, a legdrágább darabjaikhoz arannyal bevont Lego elemeket használnak fel. 

lego-handbag-etsy.jpg

A táskák két külön részből állnak. Belül puha bélést kapnak, kívül pedig az építőelem összeillesztését kell biztosítani. Ezt a lengyel tervezőpáros úgy oldja meg, hogy apró lyukakat fúr minden elembe, majd összefűzik őket. 

A krakkói páros mindkét tagja komolyzenei pályáról igazolt át a kiegészítők tervezésére. A férj eredetileg karmester volt, míg a feleség hegedűművészként dolgozott. Saját bevallásuk szerint mindig is rajongtak minden művészettel kapcsolatos dolgért, és az olyan költséges hobbikért, mint amilyen a kiállítások végiglátogatása Európában. 

Agabag néven indított, az Etsy-n egyre népszerűbb márkájuknak köszönhetően mára teljesen a dizájnnal foglalkozhatnak, és már három alkalmazottjuk is van. Havi 60-80 rendelést kapnak táskák készítésére. Elsősorban az Egyesült Államokból, Japánból és Tajvanról. A legnépszerűbb darabjuk egy sokszínű, 180 dolláros (kb. 50 ezer forintos) táska. 

clutch_multi_lead.jpg

A legdrágább darab pedig egy 300 dolláros (közel 90 ezer forintos) kistáska, amelyhez arannyal bevont építőelemeket is felhasználtak. A bevonat igazi arany, de elég vékony ahhoz, hogy minden egyes Lego márkajelzés jól kivehető legyen. 

dsc_8180_sq.jpg

A tervezők táskái és egyéb apró kiegészítői megvásárolhatók az Etsy-n. És hamarosan bővülni készülnek: a lakberendezési tárgyak irányába indulnak tovább. Hisznek abban, hogy a Lego-láz annyira örök, hogy Lego kockákból gyártott lámpáikra, óráikra, könyvtámaszaikra is nagy lesz a kereslet.

(Forrás, képek: QZ, Etsy)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása