Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Luxusvonatutat indít Írországban az Orient Express tulajdonosa

2015. május 09. - lehoczkim

A legendás Orient Express vonat mögött álló cég, a luxushotelekkel és folyami hajóutakkal is foglalkozó Belmond egy újabb luxusvonatot indít útjára, ezúttal Írországban. 2016 augusztusától a Belmond Grand Hibernian egy négyéjszakás és egy kétéjszakás útvonalon közlekedik majd az Ír-szigeten.

belmondgrandhibernian.jpg

A Fjordok Legendája (Legend of Loughs) fantázianevű, négynapos túra az Ír Köztársaságon zakatol keresztül jövő augusztustól. Dublinból indul, a megállói között pedig olyan nagyvárosok szerepelnek, mint Cork, Killernay és Galway - csupa olyan célpont, amit nem hagyhati ki az, aki Dublinnál többet akar látni Írországból. A megállókból olyan kirándulásokra nevezhetnek be a vonat utasai, mint például a Jameson whiskey-főzde feldedezése, ahol még a viszkifajták közötti különbségre is megtanítják a látogatókat egy kóstoló során. A vonatút ára valamivel másfél millió forint felett (3890 font) kezdődik személyenként. 

hibernian_4.jpg

Az Óriások Királysága (Realm of Giants) névre keresztelt, kétéjszakás út során pedig Észak-Írország felé veszi útját a luxusvonat. Az állomások között Belfast, Dundalk és Portrush szerepel; olyan programokkal, mint egy kirándulás a Giants Causeway bazaltképződményhez és az Old Bushmills lepárlóhoz. A háromnapos túra ára megközelíti az egymillió forintot. (Pontosan 2270 fontba kerül.) 

hibernian_2.jpg

Az útvonalakat úgy állították össze, hogy kombinálni lehessen őket, és így könnyen részt vehetnek mindkettőn azok, akiknek ehhez van kedvük, no meg közel 3 millió forintjuk. (Személyenként 6544 fonttól indul a kombinált túra részvételi díja.)  

hibernian_5.jpg

A luxusvonat 40 vendég elszállásolására alkalmas. Minden kocsija egy ír megyéről kapta a nevét, és a kocsik belsejének színe is a névadó közigazgatási körzet tradicionális színéhez igazodik.   

hibernian_1.jpg

A vonatút alatt a vendégek kulináris élményeiről két étekezőkocsi, a Wexford és a Sligo gondoskodnak. A felszolgált ételek között több ír specialitás is lesz: például helyi kézműves sajtokkal, friss tengeri halakkal és több fajta ír viszkivel is készülnek a séfek. 

hibernian_3.jpg

Jegyeket itt lehet foglalni. Ha nem olyan szerencsés, hogy korlátlan büdzsével indulhat Írország felfedezésére, akkor nézze meg ezeket az ingyenes és kihagyhatatlan dublini tippeket! Itt pedig tíz jótanácsot talál egy írországi úthoz.

(Forrás, képek: The Telegraph, Belmond)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2015.05.10. 20:02:32

Az első bemutatott út neve Legends and Loughs.

Amúgy a bemutatott utak, megnézve a Belmond honlapját is, őrülten túlárazottak, összehasonlítva a pl. Golden Eagle útjaival és szolgáltatásaival.

A négynapos 5420,- GBP árú Legends and Loughs lényegesen kevesebb programot kínál, gyengébb mellékszolgáltatásokkal mint pl. a tizenkétnapos Velence-Isztambul Balkan Explorer átlagosan 8500-ért, és nem látom igazából, hogy a vonat maga a Danube Expressnél komolyabb szolgáltatásokat adna.

'93 nyarán bejártem Írországot vonattal keresztül-kasul. Igazából ez az ország, főként mérete miatt szerintem nem ideális terep a luxusvonatozáshoz.

arsenal71 2015.05.11. 15:37:56

Mindig értelmetlen az átszámítás. Felesleges forintban megadni, félrevezető.
A drága is értelmetlen. Kinek, drága?
süti beállítások módosítása