Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

A világ legdrágább penthouse lakása

2014. szeptember 13. - firstworldproblem

A leggazdagabbak új álomotthonért versenghetnek. Egy monacói, ötemeletes penthouse lakásért, ami a Földközi-tenger európai szakaszának második legmagasabb épületében, a Tour Odéonban foglalja el a legfelső emeleteket.

tourodeonmedence.jpg

Monacóban az 1980-as évek óta nem adtak ki engedélyt magas épületek tervezésére. A Tour Odéon az első felhőkarcoló, így az építtetőknek nem kell aggódniuk, hogy ne lenne kereslet a benne található lakásokra. Az épület két tornyában, 50 emeleten 73 luxusappartmant alakítanak ki. Ezek között akad kettő kétszintes, 1.200 négyzetméteres ingatlan. És itt a jelenleg a világ legdrágább lakása címre pályázó, 475 millió dollárért kínált, ötszintes, 3.300 négyzetméteres penthouse lakás is.   

170 méteres magasságával a spanyolországi Gran Hotel Bali nevű szálloda után a Tour Odéon a második legmagasabb lesz Európa földközi-tengeri partvidékén. Így a rekordáron kínált penthouse leendő tulajdonosának a panoráma miatt biztosan nem kell aggódnia. Legfeljebb ha olyan peches, hogy tériszonya van. Akkor nem tudja kihasználni a tetőre tervezett gigantikus medencéjét, és a vele járó saját vízicsúszdát sem. 

tourodeonmadartavlat.jpg

A penthouse lakáshoz 24 órás recepciós szolgáltatás, saját sofőr és catering jár. A kiszolgáló személyzet három szobából álló körletbe szorul. Arról, hogy ezen hányan osztoznak, nincs információ, de a penthouse összes szolgáltatásának üzemeltetése biztosan nem egy one man show: a tetőtéri vízicsúszdás mellett további medencék és még egy diszkószoba is tartozik a 475 millió dollárért kínált penthouse lakáshoz. Ha viszont edzőterembe, moziba, vagy spába vágyik a milliárdos tulajdonos, a Tour Odéon többi lakójával kell közösködnie. Vagy kialakíttatni egy sajátot a vásárlás után. A 3.300 négyzetméteren talán ezekből is elfér egy-egy. 

(Forrás, képek: Haute Living, Tour Odéon)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása