Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Idén is Szingapúré a világ legjobb reptere

2015. március 13. - jetsetter

Nagyon tudnak valamit Szingapúrban, mert az idei a harmadik év, hogy megszakítás nélkül a városállam repterét választották meg a világ legjobbjának. Ugyanezen a versenyen nekünk sincs okunk szégyenre: a tavalyi év után idén is a Budapest Airport lett Kelet-Európa legjobb repülőtere

terminal-3-departure-hall.jpg

A SkyTrax elismerést szerdán adták át Párizsban a World Airport Awardon a harmadik alkalommal is az első helyen végzett szingapúri Changi reptérnek. A SkyTrax díját 1999 óta adják át, és közönségszavazatok döntenek az éves toplistáról. A minden évben májustól januárig zajló közönségfelmérésben 112 ország összesen 13 millió légiutasának véleményét kérdezik meg. 

terminal-3-transit-koi-pond.jpg

A Changi Airport hetente ötezer járatot fogad és indít, 80 légitársaság használja. Tavaly több mint 54 millió utas fordult meg az 1300 hektáron elterülő, három terminállal rendelkező reptéren. A népszerűségre és az utaslétszámra tekintettel, az 1981-ben átadott 1-es terminálnak az átalakítására, bővítésére épp a héten írtak alá egy 234 millió dolláros szerződést. 

terminal-3-transit-butterfly-garden.jpg

A reptér első helyéhez nagy valószínűséggel hozzájárul, hogy olyan különleges szolgáltatásokat kínál az utasoknak, mint például a pillangókert, ahol 47 fajtához tartozó ezer pillangó repked, vagy a napraforgókert a 2-es terminál harmadik emeletén, vagy az esőerdő lounge. De a világ legmagasabb reptéri csúszdája is itt található. 

terminal-2-transit-sunflower-garden.jpg

A második helyezett a szöuli Incheon reptér lett, ők is harmadik éve végeznek változatlanul ezen a helyen. A harmadik helyre került a müncheni reptér, ami így Európa legjobbja lett. Ők második éve tartják a pozíciójukat. Ahogy második éve negyedik a hongkongi reptér is. A tavalyi listához képest az első változás az ötödik helynél van: ide a tavaly hatodikként végző, tokiói Haneda repülőtérnek sikerült feljönnie.  

(Forrás, képek: CNNChangi Airport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása