Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Negyedmilliós fagyikehely

2014. szeptember 26. - firstworldproblem

Bemutatta az új desszertmenüjét a héten a chicagói, ötcsillagos Langham Palace hotel kávézója, a Pavilion Lounge & Tea Room. Az új különlegességek között egy 1000 dolláros fagylaltkehely a csúcsdesszert, 24 karátos aranyporral hintve.

o-VICTORIA-SUNDAE-570.jpg

A "The Victoria" nevű, 1000 dolláros (kb. negyedmillió forintos) fagylaltkehely a kávézó új kínálatának legextrémebb darabja. Nevét az angol Viktória királynőről kapta. Amikor a chicagói Langham Palace 1865-ben megnyitott, még ő ült Nagy-Britannia trónján.

Azóta a Langham Palace luxus szállodalánccá nőtte ki magát. Vendégei pedig igénylik az ilyen különlegességeket, mint amilyet a Pavilion Loung & Tea Room megalkotott most nekik. 

A fagylaltkehely alapja csokoládé- és vaníliafagylalt. Az utóbbi három különböző vaníliafajtából készül. Kerül bele a gyümölcsös ízvilágú tahiti vaníliából, a klasszikus, széles körben ismert magadaszkári Bourbon fajtából, és egy egész kevés a borsosabb zamatú mexikói vaníliából is. A csokifagyinál is kizárólag szuperprémium termékekből dolgoznak; 70%-os Guittard Complexite az alapanyaguk. 

A fagylalt pedig csak az első réteg. Fölötte még karamellás földimogyoróval, 24 karátos aranyporral, ropogós fekete csokoládéval, Hennessey VSOP konyakkal, sós karamellával, csokoládékrémmel és tejszínhabbal töltik fel a kelyhet. 

A dekadens desszert tálalásánál is ügyelnek a részletekre: Az angol Wedgwood kristálytálban szolgálják fel a luxus fagylaltkelyhet. Mellé Dom Pérignon pezsgőt kínálnak. A kompozíciót egy kézzel készült, 24 karátos aranylevéllel és egy ehető csokikoronával díszitik. 

o-VICTORIA-SUNDAE-2-570.jpg

(Forrás, képek: LuxuryTrump, Langham Hotel)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása