Bemutatta az új desszertmenüjét a héten a chicagói, ötcsillagos Langham Palace hotel kávézója, a Pavilion Lounge & Tea Room. Az új különlegességek között egy 1000 dolláros fagylaltkehely a csúcsdesszert, 24 karátos aranyporral hintve.
A "The Victoria" nevű, 1000 dolláros (kb. negyedmillió forintos) fagylaltkehely a kávézó új kínálatának legextrémebb darabja. Nevét az angol Viktória királynőről kapta. Amikor a chicagói Langham Palace 1865-ben megnyitott, még ő ült Nagy-Britannia trónján.
Azóta a Langham Palace luxus szállodalánccá nőtte ki magát. Vendégei pedig igénylik az ilyen különlegességeket, mint amilyet a Pavilion Loung & Tea Room megalkotott most nekik.
A fagylaltkehely alapja csokoládé- és vaníliafagylalt. Az utóbbi három különböző vaníliafajtából készül. Kerül bele a gyümölcsös ízvilágú tahiti vaníliából, a klasszikus, széles körben ismert magadaszkári Bourbon fajtából, és egy egész kevés a borsosabb zamatú mexikói vaníliából is. A csokifagyinál is kizárólag szuperprémium termékekből dolgoznak; 70%-os Guittard Complexite az alapanyaguk.
A fagylalt pedig csak az első réteg. Fölötte még karamellás földimogyoróval, 24 karátos aranyporral, ropogós fekete csokoládéval, Hennessey VSOP konyakkal, sós karamellával, csokoládékrémmel és tejszínhabbal töltik fel a kelyhet.
A dekadens desszert tálalásánál is ügyelnek a részletekre: Az angol Wedgwood kristálytálban szolgálják fel a luxus fagylaltkelyhet. Mellé Dom Pérignon pezsgőt kínálnak. A kompozíciót egy kézzel készült, 24 karátos aranylevéllel és egy ehető csokikoronával díszitik.
(Forrás, képek: LuxuryTrump, Langham Hotel)