Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Tequila túra Mexikóban

2014. szeptember 30. - lehoczkim

A Four Seasons luxus hotellánc a mexikói Punta Mitában található szállodájában olyan kirándulást kínál a szállóvendégeknek, amely során megismerhetik a tequila készítését, és végig is kóstolhatják egy prémium gyártó legféltettebb tételeit. 

cq5dam.web.720.405.jpeg

A Four Seasons szállodákra jellemző, hogy olyan helyi programokat alakítanak ki, vesznek bele az ajánlataikba, amit más hotel vendégei nem tudnak lefoglalni. Ilyen például a kizárólag a budapesti Four Seasons vendégei számára elérhető kétszemélyes vacsora az Operaházban, 24 millió forintért. 

A hotellánc punta mitai egysége sem fogta vissza a fantáziáját a prémium tequilákra épülő túra kitalálásakor. Az két főre 5 millió forintba kerülő kirándulás során magánhelikopter szállítja a résztvevőket. Az első megálló a még mindig családi vállalkozásként működő Jose Cuervo lepárló Tequilában, ahonnan mexikó nemzeti itala eredetileg származik.

A lepárlót körülvevő kék agávé termőterületeket UNESCO világörökségi helyszínként tartják számon. De a kirándulásra befizetőknek nem kell azzal beérni, hogy csak a táj szépségében gyönyörködnek: A túra részeként elleshetik a tequilafőzde működését is, egy sommelier vezeti őket végig a gyártási folyamat minden lépésén. 

20000-Luxury-Tequila-Experience-At-Four-Seasons-Resort-Punta-Mita.jpg

A kiránduláshoz ebéd is jár, amit a Four Seasons egyik szakácsa készít el. A kísérő természetesen itt is tequila, no meg helyi zenészek. Ebéd után még megmutatják a vendégeknek a Reserva de la Familia tequilatrezort, ahol a legjobban sikerült, legféltettebb tételeket kóstolhatják végig. A kedvenc hordójukból a szemük láttára töltik sorszámozott, névre szóló üvegekbe az elvitelre vásárolt tequilát, mielőtt a magánhelikopter visszaviszi őket a szálláshelyre. Ilyen egy egynapos kirándulás, ha a leggazdagabbaknak szervezik. 

(Forrás, képek: PursuitistFour Seasons)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása