Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Új hobbi gazdagoknak: kétszemélyes tengeralattjáró

2014. október 03. - jetsetter

Épp csak bemutattak egy új, kétszemélyes tengeralattjárót a Monaco Yacht Show jachtvásáron, egy luxushotel már szerzett is belőle magának egyet, hogy az elit vendégkörét ebben a szezonban is lenyűgözhesse valami újdonsággal.

SFUnderwater.jpg

A kétszemélyes DeepFlight Super Falcon Mark II tengeralattjáró értéke 400 millió forint. Valószínűleg a leggazdagabbak új, felkapott játékszere lesz, és hallunk még sokat a gyártóról. De egyelőre csak Fidzsin próbálhatják ki, akik kíváncsiak rá, hogy mit rejt a tenger akár 120 méteres mélységben is.

Vannak persze már milliárdosok, akik saját darabbal büszkélkedhetnek. Az első vevők között volt például a Virgin médiabirodalom alapítója, Richard Branson. De a sorozatgyártástól azért még messze vagyunk. Persze, ha a DeepFlight gyártó céget kérdeznénk, ők már egész közeli jövőről beszélnének. Kommunikációjuk központi eleme, hogy a technológia célja "nagyobb hozzáférést biztosítani az embereknek az óceánok világához". Bármit is jelentsen ez azon kívül, hogy sokat szeretnének eladni a járműből.

A 21 láb hosszú tengeralattjárót úgy hirdetik, mint a víz alatti világ felfedezésének eddig ismert legkörnyezetbarátabb és legcsendesebb módját. Utóbbi tulajdonságot azért emelik ki külön, mert így állítólag kevésbé riasztja el az élővilágot, amit épp megfigyelni szeretnének utasai.

Laucala.jpg

A Super Falcon II-t egyelőre egy helyen, a Fidzsi-szigetek egy üdülőparadicsomában, a Laucala-szigeten lehet nyaralás közben kipróbálni, de valószínűleg beáll a sorba még több, különleges programokat ajánló szálloda is. Ebben úgyis nagy a luxushotelek között a verseny: Nemrég írtunk például a punta mitai Four Seasons exkluzív, helikopteres, 5 millió forintba kerülő tequila túrájáról. Hasonló dekadens program ráadásul akad nálunk is: a budapesti Four Seasons vendégei kibérelhetik az Operaházat egy kétfős vacsorára, ha van erre a célra 24 millió forintjuk. 

(Forrás, képek: The Telegraph)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.04. 19:32:11

Ennek azért jóval több értelme van, mint az operaházat kibérelni.
süti beállítások módosítása