Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Mézeskalácsház egy valódi áráért

2014. december 01. - gasztroll

A mézeskalácsház igazi karácsonyi lakásdísz. A közös családi sütés képe társul hozzá; szeretetben alkotunk valami szépet, ami nem a pénztárca kérdése. Nem volt az. Eddig! Mert most egy brit cukrász elkészítette azt a mézeskalácsházat, aminek az áráért akár egy valódit is vehetnénk.  

mezeskalacshaz_1.jpg

A luxus mézeskalácsház ára ugyanis 50 ezer angol font, azaz közel 20 millió forint. Ezzel az árral ez lett a világ legdrágább mézeskalácsa. Így karácsony előtt remek marketingfogás is lehet, de persze a felső tízezer világa mindig tartogat meglepetéseket. Lehet, hogy százával rendelik majd a gyártójától.

Az ötletgazda cukrász neve Georgia Green. Ő nemrég azzal robbant be a celebvilágba, hogy egy kabátalakú tortát készített a DKNY márka egyik eseményére. Az, hogy ebben mi volt akkora szenzáció, pont ugyanakkora rejtély, mint az, hogy a csillagászati összegért kínált mézeskalácsházban mi annyira különleges.

Persze a VeryFirstTo nevű luxustermékgyártó, akivel Green összeállt a projektre, erre is kínál magyarázatot. Az egyik az alapanyagok minősége, a másik pedig a házak egyedisége. Nem csupán annyira egyediek, amennyire minden kézműves darab, hanem a megrendelő otthonának kicsinyített másai.

Ezzel persze lehet otthon is próbálkozni. A saját házát mindenki elég jól ismeri. A prémium alapanyagok beszerzése is jóval kevesebből kijön, ha magunknak intézzük. Az pedig hozzátartozik az igazsághoz, hogy az igazán drága Green házikóiban sem a biogyömbér és a ceyloni fahéj, hanem az ötkarátos rubin és a házat díszítő gyöngyök. 

mezeskalacshaz_2.jpg

Az ötlet maga viszont jópofa. Süssünk olyan házikót karácsonyra, amilyenben élünk! És az adományozás is követendő példa Greenék luxusprojektjében. Ők a házikók eladásából származó bevételük 2 százalékát ajánlják fel jótékony célra.  

(Forrás, képek: Luxedb)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.12.03. 10:40:11

OFF: Le lehetne cserélni a fejlécet valami first classabbra
süti beállítások módosítása