Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Egy tradicionális japán újévi menü luxus változatban, albínó tokhal kaviárjával

2014. december 31. - gasztroll

Japánban újévkor hagyományosan otthon készült oszecsi volt a menü. Persze az idők változnak, a tradicionális ételeket is felváltják régen ismeretlen alapanyagok, és legfeljebb az étel szimbolikája marad meg. Ugyanígy, a korábban mindig otthon készülő, bento dobozokra hasonlító kiszerelésű oszecsi dobozkákat már készen veszik boltokban, éttermekben és online. Egy japán cég most előállt a menü hiperluxus változatával, aminek az ára megközelíti a 3 millió forintot. 

osechi.jpg

Japánban a mindennapokban is sokkal színesebb az ételkínálat, mint amit mi általában ismerünk belőle. Van bőven választék a sushikon, udonokon túl is. Újévkor pedig az oszecsit, ezt az egész különleges menüt eszik végig, aminek az eredete több száz évre nyúlik vissza.

Az oszecsi alapanyagai különböző szerencsehozó szimbólumokhoz kapcsolódnak, ezért ezek mindenkinél megjelennek, csak az elkészítés és az ízesítés módja tér el. A közel 3 millió forint értékű luxus oszecsit összeállító japán szakács, Hirosi Fudzsiszava is ehhez tartotta magát; a szerencsét nem akarta ő sem kísérteni, de minden egyes összetevőből a prémium minőséget, a legdrágábbat válogatta össze. Például homárt, sügért és albínó tokhal beluga kaviárját. De kerültek a dobozba távoli gourmet falatok, például libamáj és szarvasgomba is az olyan tradicionális, 400 éves technikával elkészített ételek mellé, mint a karaszumi, ami egy sózott halikrából készülő fűszerrel ízesített, szárított tintahal. 

(Forrás, képek: Luxurylaunches, Wikipedia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása