Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Futurisztikus lakókocsi 200 millióért

2014. október 18. - jetsetter

Luxusjachtra emlékeztető berendezés és egy terepjáró strapabírása jellemzi a német fejlesztésű Caravisio lakókocsit, amit a héten mutattak be Birminghamben egy vásáron. A lakókocsi minden luxussal felszerelt, még beépített borhűtő is elfér benne. Az ára lehet az egyetlen szépséghibája: 200 millió forinttól indul.  

caravisio-caravan-1.jpg

A "Caravisio Caravan" fantázianevű járművet Nagy-Britannia lakókocsi-kiállításán mutatta be a gyártója, a német Knauss Tabbert. A kiállításon is szereplő első modell megépítése két évet vett igénybe. A szokatlan, lekerekített forma nemcsak a légáramláson javít, de lehetővé tette nagy panorámaablakok beépítését is a 9 méter hosszú és 2,5 méter széles luxuslakókocsiba. 

caravisio-caravan-2-690x452.jpg

A lakókocsi elejében két egyszemélyes ágy található, ami egy kiegészítő matraccal teljes franciaággyá alakítható. Az összes berendezés, a fények, a napelenzők, a fűtés és természetesen a szórakoztató elektronika érintőképernyős rendszeren keresztül szabályozható. A konyha annyira aprólékosan felszerelt, hogy még egy különleges borhűtő készülék is a része.

caravisio-caravan-3-690x460.jpg

Nanotechnológiás megoldásnak köszönhetően a film, amit az utasai nézni szeretnének, a lakókocsi külső falára is vetíthető, így könnyen kertimozit tudnak varázsolni bárhová. A legfuturisztikusabb megoldás mégsem ez, hanem a zuhanyzó ajtaja, ami gombnyomásra változik tejüveggé, majd zuhanyzás után újra átlátszóvá. Ezt a különleges tolóajtót - a fűtéshez és a szórakoztató elektronikához hasonlóan - egy applikáción keresztül lehet szabályozni, érintőképernyős eszközökön. Csak ennek az appnak a lefejlesztése több mint 35 millió forintjába (88 ezer angol fontba) került a gyártónak. Cserébe ujjlenyomat alapján azonosítja be a tulajdonosokat. 

caravisio-caravan-5-690x460.jpg

A Caravisio lakókocsikat várhatóan két év múlva lehet kereskedelmi forgalomban is megtalálni, az áruk pedig 200 millió forinttól (500 ezer angol fonttól) indul majd.

(Forrás, képek: Luxurylaunches

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palladrin 2014.10.20. 14:50:54

A futurisztikus üveg már régóta kapható:

www.transglass.hu/elektromos-lcd-folia/

Aki meg 35 millióért fejleszt egy ilyen pici applikációt, az meg is érdemli :)

kkkchris 2014.10.20. 16:21:05

aki ilyet vesz az nem tud hotelben lakni ? :D
süti beállítások módosítása