Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Jubileumi James Bond óra 27 millióért

2014. szeptember 24. - firstworldproblem

Az előzetesen becsült ár nyolcszorosáért, több mint 27 millió forintnyi svájci frankért kelt el egy árverésen az az egyedi aranyóra, amit az Omega készített a James Bond filmek 50. évfordulója alkalmából. 

omega_jubileum_007_1.jpg

James Bond az 1995-ös Aranyszem (GoldenEye) óta visel minden filmben Omega karórát. Most annak jött el az ideje, hogy az általános eladási mutatók mellett egy aukción is lemérje az óragyártó cég, hogy mennyire éri meg neki a termékelhelyezési szponzorációra vagyonokat költeni. 

Valószínűleg elégedetten dőlnek most hátra az Omegánál, mert az 1964-es Goldfinger 50 éves jubileuma alkalmából tartott árverésen a becsült érték nyolcszorosáért, 106 ezer svájci frankért (több mint 27 millió forintért) kelt el végül az egyedi óra. A filmes ereklyék gyűjtői gyakran áldoznak irreálisnak tűnő összegeket aukciókon. 

omega_jubileum_007_2.jpg

Annyival érthetőbb a magas nyertes licit ebben az esetben, hogy a jubileumi, 18 karátos órát új tulajdonosa akár hordani is tudja. Nem törvényszerű, hogy csak értékes darab legyen egy páncélszekrényben, ahogyan sok más, árverésre küldött, filmes használati tárgy végzi. 

omega_jubileum_007_3.jpg

Az egyedi darab alapja egy 38,5 mm-es Omega Seamaster Aqua Terra Master Co-Axial, 18 karátos sárgaarany borítással, és ehhez illő, szintén 18 karátos, arany szíjjal. Az arany óramutatókat Super-LumiNova borítással látták el, hogy bármilyen fényviszony mellett jól lehessen őket látni. A másodperc mutató ellensúlya a 007-es logóját formázza. Az óra dobozának dizájnötlete pedig külön dicséretre méltó.

omega_jubileum_007_4.jpg

Ami viszont biztos tiszteletreméltó: a Christie’s aukciósház állítólag a bevételt a gyermekek elleni erőszak ellen küzdő brit NSPCC egyesületnek utalja át. James Bond tehát ismét tett valamit egy jobb világért.

(Forrás, képek: Luxurylaunches, Omega)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2014.09.25. 09:52:47

Annak a Goldfingernek az évfordulójára, amiben Connery egy Rolex Submarinert viselt vászon szíjon.
süti beállítások módosítása