Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

Nyitás előtt: Wang Mester új éttermét teszteltük

2014. december 08. - lehoczkim

Wang Mester a Gizella utcai éttermének tavalyi megújulása után sem ült nyugodtan a babérjain, egy új étterem koncepcióján dolgozott, és múlt héten be is mutatta az új japán-koreai-kínai fúziós konyhát képviselő belvárosi Mandarin Bistrót egy kis társaságnak.   

img_2495.JPG

A koncepció lényege az, hogy a kínai konyhát egy itthon még nem ismert, fine dining színvonalat megközelítő oldaláról mutassa be. Minden más - a lokáció, a belső építészeti megoldások, a felszolgálók stílusa - már csak ennek a célnak alárendelve jelenik meg, de mind jól kiegészítit az elképzelést.

A helyszín egyben statement is: jó értelemben véve belvárosibb nem is lehetne. Ha még egy utcával közelebb kerül a Dunához, már turistacsapdának aposztrofálnák sokan; ha egy utcával közelebb a Hétkerhez, akkor meg már azt terveznénk, hogy melyik romkocsmatúra előtt kellene itt enni gyorsan egy ázsiai tésztát. De a Mandarin Bistro a Pilvax köz és a Petőfi Sándor utca sarkán pont megtalálta a helyét.

A belsőépítészeti megoldásokban is jól köszönnek vissza az arányok: semleges felületek, visszafogott dizájn uralkodik szinte mindenhol. A kínai és távol-keleti elemek visszaszorultak egy-egy apró, de annál hagsúlyosabb részletre: csak sárkányos kilincsek az ajtókon, minimál sormintaként ismétlődő kínai pálinkás üvegek a falon, és egy aranyozott szobor a bejáratnál. Semmi több.

img_2530.JPG

A menü még nem volt végleges a kóstoló időpontjában, de az irányról elég találó képet fest már az a néhány fogás is, amit lefotóztunk a próbaüzem alatt. Itt a kóstoló legnépszerűbb fogásait a Travelo szavazásra is bocsátotta, hogy a legnépszerűbb mindenképp az étlapra kerüljön! 

Amuse-bouche nyúlhúsból:

img_2531.JPG

Előétel szívkagyóval, töltött csirkével és egy sült, töltött batyuval:

img_2533.JPG

Ilyen egy nagy adag szívkagylós saláta azoknak, akik húst nem esznek, csak tengeri herkentyűket: 

img_2534.JPG

Garnélával tölött batyu egy igazi kínai klasszikussal, édes-savanyú mártással:

img_2535.JPG

Ezzel a tőkehallal el is jutottunk végre a főételekhez:

img_2536.JPG

Egész Ázsiában comfort food. És itt is méltó helye lehet az étlapon a töltött batyunak:

img_2537.JPG

Omlós kacsa és pagodabrokkoli:

img_2538.JPG

Az Ázsiai konyha gyakran nyúl a babpüréhez a desszertek készítésekor. Ezt a tradíciót Wang Mester is megtartotta:

img_2539.JPG

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.12.09. 16:07:53

Na de, hogy ízlett??? :)

lehoczkim 2014.12.09. 16:33:46

finom természetesen, különben biztos eltitkoltam volna inkább :)

OlleeP 2014.12.09. 22:26:41

Remek cikk, csodás képek.
Csak egy kis plusz infót hiányolok, azok számára, akiknek fingjuk nincs, ki az a Wang Mester. Pl. aki még sosem nézett Paprika TV-t.
süti beállítások módosítása