Mindenből a legjobbat!

First Class Blog

First Class Blog

A világ legdrágább lakosztályai

2014. december 15. - lehoczkim

Egyetlen éjszakát eltölteni a világ legdrágább lakosztályainak egyikében könnyen belekerülhet egy lakás árába, vagy egy középkategóriás autóéba. Joggal merül fel a kérdés, hogy ezért milyen kiváltságok járnak. Nos, van, ahol magánrepülő megy a vendégért. És van, ahol elefántcsontból és aranyaból készültek egyedi bútorok a lakosztályba.

newyorkpalace.jpg

De ahány luxushotel, annyi elképzelés arról, hogy mire vágyhat igazán a legdrágább lakosztályt kibérlő vendégük. Itt a világ hét legdrágább luxuslakosztályát kínáló szállodák listája dráguló sorrendben:

7. New York Palace Hotel, New York

Az előkelő New York-i hotel luxuslakosztálya a város második legdrágább szálláshelye. Ha hosszan akar a városban maradni a látogató, még az is jobban mégérheti neki, ha kibérli egy hónapra a város legdrágább bérleményét. Ha viszont a New York Palace mellett dönt a tehetős vendég, akkor rögtön két luxuslakosztály közül is választhat. A Champagne Suite különlegessége a pezsgős pince, ami tele van Dom Pérignonnal, míg a Jewel Suite az ékszerek rajongóit célozza meg: a csillárok és mozaikok tervezője Martin Katz, felkapott ékszertervező.  

champagne_suite.jpg

A Champagne és a Jewel lakosztály ára is 25 ezer dollár (több mint 6 millió forint) egy éjszakára. 

6. Palms Casino Resort, Las Vegas

A kétemeltes Sky Villa fantázianéven futó luxuslakosztály Las Vegas legdrágább szálláshelye. A nap 24 órájában rendelkezésre álló komornyik, csak a lakosztály vendégei részére rendelkezésre álló panorámalift, külön masszázsszoba és egy eszméletlen kilátást biztosító terasz tartozik hozzá. Utóbbi részben egy feszített víztükrű medence is.

skyvilla.jpg

A Sky Villa ára egy éjszakára 40 ezer dollártól (közel 10 millió forinttól) indul. 

5. Laucala Island Resort, Fidzsi-szigetek

Az üdülőparadicsom egy milliárdos tulajdona, aki létesítmény Hilltop Estate nevű lakosztályát kizárólag megbízható ajánlás alapján adja ki. Akinek nincs közös ismerőse a tulajjal, van viszont elképesztően sok pénze, amit ott költene el, egy pályázat benyújtása és alapos átvilágítás után még mindig kaphat lehetőséget arra, hogy ott foglaljon szállást. Ha pedig sikerült neki, akkor egész nap rendelkezésre álló magánséf és dada várja. Valamint egy kizárólagos használatra elzárt tengerparti szakasz, lovasiskola és golfpálya.

laucala_aerial06.jpg

A Hilltop Estate kibérlése 40 ezer dollár (kb. 10 millió forint) egy éjszakára. 

4. Raj Palace, Dzsaipur, India

Ez a hotel nem csak nevében palota, ahogy nagyon sok más szálláshely, hanem valóban egy uralkodó palotája volt, mielőtt szállodává alakították át. (A legjelentősebb erődök és paloták a világörökségi listán vannak Rádzsasztánban, így nem kell attól tartani, hogy ellepnék a várost a Raj Palace-hoz hasonló helyek.) A Shahi Mahal Suite a hotel legelőkelőbb és legdrágább lakosztálya hat szobából, egy könyvtárszobából és egy ebédlőből áll. A bútorok aranyból és elefántcsontból készültek. A vendégének pedig egy egész szakács csapat és több komornyik is rendelkezésére áll.

11.JPG

A Shahi Mahal lakosztály ára is 40 ezer dollártól indul.   

3. Four Seasons, New York

New York legdrágább szállása a Four Seasons hotel 52. emeletén elhelyezkedő, 400 négyzetméteres, körpanormás Ty Warner Penthouse Suite legnagyobb értéke maga a hatalmas tér, ami Manhattenben az egyik legnagyobb luxus. De magánszakács és személyi edző is jár hozzá. Valamint egy sofőr Rolls-Royce-szal. 

ty_warner_penthouse.jpeg

A Ty Warner Penthouse lakosztály ára 45 ezer dollártól (11 millió forint körüli összegtől) indul egy éjszakára.

2. Lagonissi Resort, Athén

A görög fővárostól kb. háromnegyed órányi autóútra elhelyezkedő resortban azoknak a vendégeknek, akik a Royal Villa nevű luxuslakosztályt bérlik, nem kell egy percig sem törniük a fejüket azon például, hogy hogyan jutnak be Athénba: erre a célra magánrepülő áll a rendelkezésükre. A lakosztályhoz egy szabadtéri és egy beltéri medence is tartozik. Ha ez nem lenne elég luxus, egy magánséf, egy személyi edző, és egy zongorista várja a villa vendégeinek utasításait.

royalvillalagonissi.jpg

A Royal Villában egy éjszakára megszállni legkevesebb 47 ezer dollárba (kb. 11.750.000 forintba) kerül.  

1. Hotel President Wilson, Genf

A világ legdrágább lakosztálya, a Royal Penthouse Suite Svájcban, a Genfi-tó partján található. A több mint 1600 négyzetméteres alapterületén 12 szoba, 12 fürdőszoba kapott helyet. A bejárati ajtók páncélozottak, az ablakok golyóállók, de akinek ez nem lenne elég biztonság, hatalmas, emberméretű páncélszekrényt is is talál a lakosztályban, amihez jár még egy magánlift és egy helikopterleszálló is.

royalpenthouse_hotelwilson.jpg

A Royal Penthouse Suite ára egy éjszakára 65 ezer dollártól (több mint 16 millió forinttól) indul, de csúcsszezonban a 80 ezer dollárt (közel 20 millió forintot) is elérheti.

(Forrás, képek: Condé Nast Traveler, New York PalacePalmsLaucalaRaj PalaceFour SeasonsLagonissi ResortHotel President Wilson) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2014.12.16. 08:21:00

Néha felteszem a kérdést: jár-e bárkinek ilyen luxus? 11 millió forint egy átlag minimálbér magyar 10 évig fizetése.

saját macskám 2014.12.16. 11:00:13

ez pöcsszar aka kukikaki

wrstjnethn 2014.12.16. 14:29:15

@A nép fia: @erol: Valakinek nem csak úgy lesz vagyona, hanem az emberek rakják össze neki. Lehet, hogy kávét árul, darabját 10 centes haszonnal, de ha elad 10 millió kávét egy hónapban, akkor miről beszélünk? Gondolj erre, mikor legközelebb hamburgert/kávét/kekszet/joghurtot/stb. veszel...

Nem akkor kellene gondolkodni, miután önként odaadták az emberek és nyivákolnak, hogy igazságtalan, hanem azelőtt, hogy odaadnák a pénzüket. Mondjuk ezt még senki nem oldotta meg, ha valaki rájön, nagyot kaszálhat rajta! Vagy nem?

dukeekud 2014.12.16. 15:54:34

Ez jol mutatja milyen eltorzult elmebeteg vilagot hoztunk letre. Az egyik a fekevesztett luxusba a masik a nyomorba doglik bele.
Nem a kenyelmes jolettel van a baj, hanem ezzel a szelsoseggel. Amikor valaki ilyen olyan modszerrel, a szukseges millioszorast veszi ki a nagy kozosbol.
Mert az, biztos hogy nem normalis, hogy olyan vilagban elunk, ahol egyesek milliok jovedelmet birtokolhatjak.

dondanial 2014.12.16. 16:58:35

@dukeekud: Hadd nyugtassalak meg, mióta világ a világ ez van, különböző 'karosszériával' tálalva.

A nép fia 2014.12.16. 20:07:35

@wrstjnethn: Nem azt kérdeztem, hogy miből és hogyan lett pénze, hanem azt, hogy egyáltalán miért jogosult bárki is arra, hogy ultraluxusban éljen?

micsoda? 2014.12.16. 20:32:11

Van rá kereslet. Svájcban főszezonban emelt ár, a szigeteken meg pályázni kell a luxusért. Az utóbbira pályáznék én is:)

Meddig lesz ez az óriási különbség ki tudja? Van/volt már példa az ellenkezőjére, nekünk embereknek az sem jó.

wrstjnethn 2014.12.16. 21:51:09

@dukeekud: Az egyenlő vagyonelosztást még egy társadalom sem tudta megoldani. Egyesek megszedik magukat, azt megelégeli a tömeg, elkergeti őket, újra osztják a vagyont és kezdődik elölről. Csak az változott a történelem során, hogy kik és mennyi ideig tudtak gyűjtögetni.

@A nép fia: a nép jogosítja fel őket, mert a jogrendszer lehetővé teszi, nincs semmilyen fék a túlvagyonosodás ellen, az emberek meg összeadás nekik a pénzt.

Mondjuk azon én is el szoktam gondolkodni, hogy egy cég jött-ment vezérigazgatójának a munkája már miért érne százszor annyit, mint a cégnél dolgozó beosztott szakembereké?

dukeekud 2014.12.16. 22:17:18

@wrstjnethn: Ezt a fajta globalis mukodest kene meghaladnia az emberisegnek.
Semmi baj nem volna egy max 10-100 szoros jovedelem kulonbseggel.
De a millioszoros, milliardszoros kulonbseg elfogadhatatlan, addig mindenkeppen, amig 100 milliok elnek kilatastalan embertelen nyomorban.
Valamifele szabalyozast kene kitalalni az irrealisan nagy a tarsadalmak szamara haszontalan, karos vagyonfelhalmozas megakadalyozasara.
Ne lehessen 10 milliard dollarert luxusjaktot vasarolni, de ha valaki 10 milliardert naperomuvet epit, azt viszont segitse.
Persze szabalyok torvenyek ezt nehezen tudnak megoldani, inkabb az emberek tudatat kene megvaltoztatni.

manager2008 2014.12.28. 16:51:24

@dukeekud: Milyen tudatra gondolsz? Ha egy huszonéves fickó feltalál valami vackot, amit évi 4 millió ember értelmetlen halálát gátolja meg (környezetszennyező dologról van szó), akkor adsz neki egy oklevelet meg egy vándorzászlót és felkerül a dicsőségtáblára?? Valódi megbecsülést nem kap senki, hiszen a találmányok 99%-át a nép felfogni sem tudja, tehát nem fognak örülni a fickónak különösebben. Mi a francot adsz neki amitől olyan jól érzi magát? Ja hogy menjen a francba, minek talál ki ilyen hülyeségeket?
A luxus csak egy illúzió, a megvalósítása is munkaalkalmakat teremt, és gerjeszti a fogyasztást. A yach építő munkásoknak kitűnő elfoglaltság, a tengert nem zavarja hogy úszik ide oda, és a tulajdonos ugyanúgy unatkozik benne mint ha otthon ülne a tévé előtt. Ha megnézzük a tényleg korlátlan hatalommal rendelkező diktátorokat, előbb utóbb rájöttek hogy semmi értelme az egésznek, és kifejezetten hülyeségekkel töltötték az idejüket..

manager2008 2014.12.28. 16:55:28

@dukeekud: "milliardszoros kulonbseg elfogadhatatlan" Kinek? Hány milliárdost tudsz felsorolni? Bill Gates éppen jótékonykodik, egyébként a vagyonát nagyrészt befekteti mint a többi is, tehát csak papíron látszik soknak a pénz, valójában működőtőke. Időnként sok milliárdot veszít is belőle. Mit csináljon vele? Kiveszi a bankból és megölt a USD-vel egy uszodát? És? Irigyled tőle hogy jobb vacsorát kaop mint Te? Az sem biztos. Lehet hogy egy jó paprikás krumplinak jobban örül (volt ilyen).
süti beállítások módosítása